Γλυκα
Τα πιο νόστιμα Παραδοσιακά μελομακάρονα από τον Παύλο Τερκενλή
ΥΛΙΚΑ -3 κιλά αλεύρι μαλακό -600 γρ. σιμιγδάλι -500 γρ. νερό -1.200 γρ. ηλιέλαιο -700 γρ. άχνη ζάχαρη -60 γρ. μπείκιν πάουντερ -15 γρ. αμμωνία -5 γρ. γαρύφαλλο -5 γρ. μοσχοκάρυδο -30 γρ. κανέλα -χυμός και ξύσμα από 3 πορτοκάλια -600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός πορτοκάλι ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ -3.500 γρ. ζάχαρη -2.500 γρ νερό -1.250 […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
-3 κιλά αλεύρι μαλακό
-600 γρ. σιμιγδάλι
-500 γρ. νερό
-1.200 γρ. ηλιέλαιο
-700 γρ. άχνη ζάχαρη
-60 γρ. μπείκιν πάουντερ
-15 γρ. αμμωνία
-5 γρ. γαρύφαλλο
-5 γρ. μοσχοκάρυδο
-30 γρ. κανέλα
-χυμός και ξύσμα από 3 πορτοκάλια
-600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
-3.500 γρ. ζάχαρη
-2.500 γρ νερό
-1.250 γρ. μέλι
-μια φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υγρά υλικά και μετά προσθέτουμε τα στερεά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Φτιάχνουμε μικρά μακρόστενα μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Έχουμε φτιάξει το σιρόπι από την προηγούμενη ημέρα και το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βουτάμε τα ζεστά μελομακάρονα στο σιρόπι. Όταν μελώσουν,σουρώνουν και έπειτα τα τοποθετούμε σε πιατέλα και προσθέτουμε πάνω λίγο μέλι, καρύδια και κανέλα.
Για να δείτε step by step την συνταγή από τον Παύλο Τερκενλή όπως την παρασκεύασε μαζί μην Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου στην εκπομπή Eventful.