Συνταγές
Καμινάδα, το γλυκό του Δούναβη – Τα βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε 250γρ. χλιαρό γάλα ,ένα φακελάκι ξηρή μαγιά ,ένα κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε.Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 αυγά, δυο κουταλιές της σούπας ζάχαρη, μια Βανιλίνη μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα, προσθέτουμε 80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε δόσεις 500-600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ . Ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε μια μπάλα από ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, αλλά να μην είναι και πολύ σφιχτή.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μια ωρα.
Όταν περάσει η ώρα χωρίζουμε την ζύμη σε οχτώ μέρη, κάνουμε κάθε μέρος ένα μεγάλο κορδόνι και το πατάμε με το χέρι ή με ένα μικρό πλάστη να πλατύνει και το τυλίγουμε γύρω γύρω σε τενεκεδακια από αναψυκτικά, τα οποία τα τυλιξαμε με αλουμινόχαρτο, τα αλοιφουμε με βούτυρο και τα πασπαλιζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Τα βάζουμε όρθια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά περίπου.
Μπορούμε να τις φάμε έτσι όπως είναι ή να τις αλοιψουμε εξωτερικά με μερέντα ή να τις γεμίσουμε με ότι γέμιση μας αρέσει.
Εγώ έχω βάλει μέσα στρώσεις τριμμενου μπισκότου, κρέμας νουτελα, φέτες μπανάνας και σαντυγι.
Για την κρέμα νουτελα:
Χτυπάμε στο μίξερ 120 γρ. τυρί κρέμα , 80 γρ. Νουτελα, 100 γρ. κρέμα γάλακτος και δύο κ.σ. άχνη, μέχρι να γίνει μια αφρατη κρέμα.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.