Συνταγές
Τέλεια τούρτα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από του ζαχαροπλαστείου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Argiro Papoutsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
Χτυπάμε 6 αυγά, Ρίχνουμε 250γρ. Ζάχαρη τα χτυπάμε για λεπτά, 2 κουταλάκια υγρή βανίλια, 150γρ.αλευρι για όλες τις χρήσης το κοσσκινιζουμε και τα ενσωματώσουμε με μαριζ σιγά σιγά μην χάσει όγκο, το βαζουμε
Ψήνουμε 20 λεπτά στους 180…
Σιρόπι
1,5 φλ νερό1 φλ ζάχαρη 1 κ.σ κακάο. Τα βράζω για 3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.
Κρέμα σοκολάτα
2 φακέλους μούς σοκολάτας+ το ανάλογο γάλα
Γκαναζ σοκολάτας
1 κουβερτούρα
100 γραμμάρια γάλα
1 κ.γ ηλιέλαιο
Συναρμολόγηση
Βάζουμε το πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι σιροπιαζουμε με το μισό σιρόπι χτυπάμε στο μίξερ την μούς με το γάλα. Στρώνουμε την μισή επάνω στο παντεσπάνι το επόμενο παντεσπάνι σιρόπι και ξανά μούς καλύπτοντας και τα πλαϊνά
Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την γκανάζ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα καλά.Σε ένα μπολ Βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
Ρίχνουμε το γάλα και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την στρώνω από πάνω. Διακοσμηστε με πουράκια η τρούφα η φλούδες σοκολάτας η ξηρούς καρπούς η ζαχαροπαστα όπως αυτή εδώ αν πιάνει το χέρι σας
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Argiro Papoutsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – ΚΙΚΗ ΣΑΜΊΟΥ.