Συνταγές
Τέλεια μελομακάρονα όλο γλύκα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
για την ΖΥΜΗ:
1 φλ.τσαγιου ελαιολαδο.
1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη.
1/2 κουτ.γλυκου γαριφαλο,
1/3 φλ.τσαγιου κονιακ,
1/2 φλ.τσαγιου χυμος πορτοκαλιου,
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι,
1 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ,
1/2 κουτ.γλυκου σοδα,
3,1/2 φλ.τσαγιου αλευρι
Για το σιροπι:
2 φλ.τσαγιου ζαχαρη,
2 φλ.τσαγιου μελι,
2 φλ.τσαγιου νερο
Για την διακοσμηση:
2.φλ.τσαγιου καρυδοψιχα κοπανισμενη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1)Χτυπαμε το ελαιολαδο,με την ζαχαρη,και ριχνουμε το γαριφαλο,το κονιακ,τον χυμο και το ξυσμα πορτοκαλιου
2)Δουλευουμε το μειγμα σε μαλακη ζυμη ριχνοντας την σοδα,το μπεικιν,και σιγα σιγα το αλευρι
3)Πλαθουμε τα μελομακαρονα μακροστενα η στρογγυλα
4)Βαζουμε τα μελομακαρονα σε ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 25 λεπτα
5)Βγαζουμε απο τον φουρνο και τα αφηνουμε να κρυωσουν τελειως
6)Βραζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι για 5 λεπτα.
Σβηνουμε τη φωτια και αφηνουμε το σκευος πανω στην εστια
7)Βουταμε τα μελομακαρονα στο σιροπι για 2 λεπτα
Βγαζουμε με τρυπητη κουταλα και τα τοποθετουμε στο ταψι
8)Πασπαλιζουμε με το καρυδι
ΓΙΝΟΝΤΑΙ 40 ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.