Πιτες
Δεν υπάρχει η γεύση της, το τραγανό σπιτικό φύλλο δεν συγκρίνεται με κανένα! Πάμε για συνταγή?
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πρασόπιτα πολίτικη με σπιτικό φύλλο σεντόνι που ανοίγει χωρίς πλάστη..
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φυλλο
2φλ του τσαγιού χλιαρό νερό
5φλ αλευρι (μπορεί και λίγο παραπάνω)
Αλάτι
1 πακετο βουτυρο στο σύνολο της συνταγής
Γέμιση
1kg πράσα
2-3 κρεμμυδια ξερά
1κσ ντοματοπελτέ
1κσ βουτυρο
Αλάτι
Φέτα προεραιτικά
Εκτέλεση :
Βάζουμε το χλιαρό νερό και το αλάτι σ ενα μεγάλο μπωλ και ρίχνουμε σταδιακά το αλευρι ζυμωνοντας
Μόλις γίνει μια ελαστική και ευ πλάστη ζυμη βγάζουμε από το μπωλ ρίχνουμε άλευρα κι στον παγκο μας και δουλευουμε λίγο την ζύμη
Την χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια με τις ενώσεις προς τα κάτω
Στην συνέχεια με ένα μικρό πλαστη ανοίγουμε στο μέγεθος ενός πιάτου εδώ θα χρειαστούμε το βουτυρο το οποίο πρεπει να έχουμε λιώσει.
Βάζουμε βουτυρο σρο πιατο αρκετό και τοποθετούμε επάνω το ένα φύλλο, αλειφουμε με βουτυρο το φυλλο από πάνω και στην συνέχεια κάνουμε το ίδιο με τα αλλά τρία.
Τυλιγουμε με μεμβρανη
Κόβουμε τα πράσα και τα βουτάμε σε χλιαρό νερό τα βραζουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσουν
Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια, ρίχνουμε μια κουταλιά βουτυρο και στην συνέχεια τον ντοματοπελτέ κατόπιν τα πράσα τα οποία έχουν μαλακώσει. Αλατίζουμε
Παίρνουμε το πρώτο φυλλο από το πιάτο και ρίχνουμε βούτυρο στον πάγκο, βάζουμε επάνω το φυλλο και ανοίγουμε με τα χέρια μας όσο γίνεται παραπανω ανασηκωνουμε λίγο το φυλλο κ καιανοίγουμε, ανοίγουμε όσο φενεται και στην φωτο όσο είναι το τραπέζι περίπου!!!!!
Βάζουμε γέμιση κατά μήκος τυλιγουμε σιγά σιγά και έτοιμο το πρωτο σαλιγκάρι.
Λαδώνουμε λίγο το ταψακι μας και τοποθετούμε το πρωτο στην μέση.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μετά τρία υπόλοιπα.
Ρίχνουμε λιωμενο βουτυρακι από πάνω και ψηνουμε για 40′ αντιστάσεις
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.