Συνταγές
Υπέροχο με μεράκι – νόστιμα σπιτικά γεμιστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Μένια Στεφοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνταγή 20 μέτριες πιπεριές δύο ντομάτες μια πατάτα ένα μέτριο κολοκυθακιενα μεγάλο ξερό κρεμμύδι
10 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
10 κουταλιές ρύζι κίτρινο
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο ρίγανη μαϊντανό δυόσμο δύο σκελίδες σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το ελαιόλαδο να κάψει ρίχνω το ξερό κρεμμύδι τριμμένο και το κολοκύθι το σκόρδο τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα
μετά έτριψα δύο ντομάτες έριξα τα μυρωδικά μου αλάτι πιπέρι έριξα και το ρύζι το άφησα δύο λεπτά να μείνει η γέμιση μόνο με το λάδι
γέμισα τς πιπεριές μου και έψησα αφού έβαλα στο ταψί μου 2με 3 ποτήρια νερό και λίγο ελαιόλαδο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Μένια Στεφοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες άλλη μια νόστιμη συνταγή που θα σε κάνει να τρέξεις στην κουζίνα για καλοψημένα και λαχταριστά γεμιστά – ο βασιλιάς του καλοκαιριού
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
1/2κιλο κιμα μοσχαρισιο
Ρυζι καρολινα μια φλυτζανα .
Ελαιολαδο
1 φλ.του ελλ.καφε .κρασι λευκο
Μαιντανο-δυοσμο
1 μεγαλο κρεμυδι
Αλατι -πιπερι-κανελλα
1 κ.σ.πελτε ντοματας.
Εκτέλεση
Σοταρουμε το κρεμυδι μου ριχνουμε τον κυμα μου μετα το ρυζακι μου σβηνουμε με το κρασι.Ριχνουμε τα μυρωδικα μου και τον πελτε και λιγο νερο .
Αφηνουμε να παρει μια βραση ριχνουμε τον μαιντανο-δυοσμο μου.Και κατεβαζουμε απο την φωτια.Γεμιζουμε τα πιπερια μου ριχνουμε χυμο ντοματας ,ελαιολαδο ,αλατακι λιγο νερακι και ψηνουμε στους 220 βαθμους.
Απολαμβανουμε με τυρι φετα και μια δροσερη ντοματοσαλατα
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.