Συνταγές
Σπανακοτυρόπιτα !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φυλλο:
Αλεύρι σταρενιο
Λάδι
Ξύδι
Νερό
1-2 πρεζες αλάτι
Για την γεμιση:
1,5 κιλο Σπανάκι
4 Κρεμμυδακια φρέσκα
1 ματσακι Άνηθο
2-3 Πράσα
1/2 κιλο Φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε μια λεκάνη το αλεύρι το οποίο το μετράω με τις χουφτες μου…. όσο αλεύρι βάλω τόσες κ.σ. λάδι και ξύδι θα μετρήσω…… προσθέτω το αλάτι και ρίχνω σιγά σιγά το νερό ( το οποίο είναι χλιαρό) μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη…. την αφήνω 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Πλενω πολυ καλα και κοβω ολα τα υλικα της γεμισης…. τα σοταρω σε μια κατσαρόλα όλα εκτός της φετας μέχρι να μαραθουν. Τα βάζω σε ένα σουρωτηρι για κάνα 10 λεπτό να βγάλουν τα πολλά υγρά τους….. προσθέτω αλάτι, πιπέρι , παπρικα και την φέτα…. ανοίγω φύλλα, βάζω 2 κάτω, την μισή γεμιση, ένα φύλλο στην μέση και άλλα 2 φύλλα από πάνω….. ραντιζω τα φύλλα με νερό και λάδι, τα χαραζω σε κομματια και ψηνω στους 180° στον αέρα για 40 -45 ‘….
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.