Συνταγές
Σπανακοτυρόπιτα, πολύ ωραία φτιαγμένη και νόστιμοτατη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για το φύλλο:
600γρ.αλευρι, 1 σφηνάκι λάδι, 1 κ.γλ.μπέικιν, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
800 γρ. σπανακι
2 πράσα (το άσπρο μέρος, έχω κομμένο πάντα στον καταψύκτη)
4-5 κρεμμυδακια
1 μεγ. ξερό κρεμμυδι
Ανιθο ένα ματσάκι, πιπερι
500 γρ. Φετα
Αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
3 κουταλιές της σούπας τραχανά, για να απορροφάει τα υγρά, ή βρώμη, ή σιμιγδάλι (ο,τι εχετε)
Λάδι για το σωταρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε ελαφρώς όλα τα χορταρικά να μάραθουν με λίγο λαδι. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον τραχανά, εκτός από τη φέτα, που τη βάζουμε αφού κρυώσει η γέμιση λίγο.
Για το σπιτικό φύλλο:
αφού ξεκουραστηκε η ζύμη για μισή τουλάχιστον ώρα, άνοιξουμε πέντε φύλλα, έβαλα τρία κάτω, λαδωνοντας τα ενδιάμεσα, άπλωσουμε τη γέμιση και μετά τα άλλα δύο φύλλα από πάνω, όλα κάπως ζαρωμενα τα βάζουμε .
Την περναμε με λαδάκι, τη χαράζουμε , την βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.
Ταψί Νο 38 χρησιμοποιώ
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.