Συνταγές
Σούπερ τραγανή κοτόπιτα για σήμερα, με σπιτικό χωριάτικο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Kamparoudi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα φύλλα :
6 φλ του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ του καφέ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξίδι
1κ.γλ αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Για την γέμιση
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 καρότο τριμμένο
Μαϊντανό
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κονσέρβα μανιτάρια ή φρέσκα
Αλάτι
Κόκκινο πιπέρι
Μαύρο πιπέρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Τυρί γκούντα τριμμένο ( εγώ έβαλα κομματάκια απο κανονικό κασέρι )
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοταρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να καραμελώσουν με αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι και λίγο κνορ λαχανικών σε σκόνη.
Έπειτα πρόσθετουμε τα μανιτάρια και τον μαϊντανό και συνέχισουμε το σοταρισμα για αλλά 3 λεπτά και όπως ήταν τα βαζουμε στο μπολ .
Στο ίδιο τηγάνι πρόσθετουμε πάλι λάδι και και το κοτόπουλο , στο οποίο πρώτα το μαριναρουμε με λίγο γιαούρτι, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.
Αφού έγινε ξανά ριχνουμε μέσα στο τηγάνι και τα λαχανικά απ’ το μπολ, τα κανουμε 2 γυρες και ξανά μέσα στο μπολ αυτή τη φορά και με το κοτόπουλο μαζί.
Στην συνέχεια κανουμε το ζυμάρι και έπειτα ξεψαχνισουμε το κοτόπουλο , πρόσθετουμε το υπόλοιπο γιαούρτι και το κασέρι και ανακάτευουμε .
Ύστερα κανουμε μπαλιτσες την ζύμη , σε δυάδες για 2 φύλλα κάτω, 2 επάνω και ένα στην μέση.
Συνολικά 10 μπαλιτσες και βαζουμε λάδι επάνω τους και ένωσουμε τις δυάδες για να γίνουν συνολικά 5 μπάλες άρα 5 φύλλα.
Βαζουμε κάτω στο ταψί και στα πλαϊνά λάδι παντού και άρχισουμε να ανοίγουμε και να τοποθετουμε τα φύλλα .
2 φύλλα κάτω με σταγόνες λάδι ενδιάμεσα.
Την μισή γέμιση, 1 φύλλο, την άλλη μισή γέμιση και σπρωξουμε τα πλαϊνά τα φύλλα που εξείχαν προς τα μέσα και απο επάνω τα τελευταία 2 φύλλα με σταγόνες λάδι πάλι ενδιάμεσα και αυτή την φορά αυτά που εξείχαν τα βαζουμε προς τα κάτω για να κλείσουμε την πίτα .
Τέλος την χάρασουμε και την άλειφουμε με αυγό και λίγο λάδι μέσα
Τέλος την βαζουμε στον φούρνο πάνω κάτω αέρα στους 170° βαθμούς αφού τον εχουμε πιο μπροστά στους 150° για προθέρμανση.
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Kamparoudi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.