- Σφολιατάκια στρογγυλά
- 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κούπα ζαμπόν ή μπέικον ψιλ/νο
- 1 κούπα μανιτάρια ψιλ/να
- 1/2κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 1/2κούπα τυριά κίτρινα τριμμένα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
- αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση, σοτάρω στο βούτυρο ή λάδι το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το ζαμπόν ή μπέικον για λίγο και αφήνω να κρυώσει ελαφρά. Χτυπώ σε μπολ την κρέμα με το αυγό και προσθέτω και τα τυριά.Ανακατεύω και το μείγμα με τα μανιτάρια που σοτάραμε για είναι έτοιμη η γέμιση. Διορθώνω το αλάτι και βάζω και πιπέρι.Ξεπαγώνω τα σφολιατάκια και τα εφαρμόζω στις θήκες για μάφιν. Εσείς, αν χρησιμοποιήσετε άλλη ζύμη, κόψτε με κουπάτ τη ζύμη στο μέγεθος των θηκών των μάφιν που έχετε.Δεν προψήνω τη σφολιάτα με φασόλια και τέτοια, αλλά γεμίζω τις θηκούλες απευθείας με το μείγμα σχεδόν μέχρι πάνω και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Τα τοποθετώ στην πιο κάτω θέση του φούρνου μας και ελέγχω αν έχουν ψηθεί και από κάτω.Καλή επιτυχία!
- Φτιάχνετε σε θήκες για μάφιν, αλλά μπορεί και να γίνει και τάρτα για τραπέζι.
- Εγώ χρησιμοποιώ τη σφολιάτα, που υπάρχει στην κατάψυξη και έτσι με βγάζει ασπροπρόσωπη σε ώρα ανάγκης