Κεικ
Σοκολατένιο Κέικ Αφρός. Δεν θα ξέρουν αν το αγόρασες ή το έφτιαξες εσύ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα σου παρουσιάζουμε μία εξαιρετική συνταγή για σοκολατένιο κέικ, που θα αρέσει σε όλους στο σπίτι! Προγραμμάτισε να το φτιάξεις το συντομότερο δυνατό!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
280 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
340 γρ. ζάχαρη
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
340 γρ. αλεύρι μαλακό
80 γρ. κακάο
2 βανιλίνες
1/2 κτγ. αλάτι
1/2 κτγ. μαγειρική σόδα
20 γρ. μπέικιν παόυντερ
240 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για το γλάσσο
100ml. ζεστή κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
125gr. σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για την συνταγή μας, είναι να χτυπήσουμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ για περίπου 5 έως 6 λεπτά. Κατόπιν ανακατεύουμε για λίγο ακόμα με τη μαρίζ.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ, αδειάζοντας στο μπολ τις βανίλιες και τα αυγά.
Όταν το μίγμα αυτό ομογενοποιηθεί, αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ μέσω ενός κόσκινου το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και το μπέηκιν πάουντερ και ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι αυτά τα υλικά να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.
Με ένα κουτάλι, αδειάζουμε στο πρώτο μπολ ποσότητες από το δεύτερο μπολ, ανακατεύοντας με το μίξερ και ταυτόχρονα αδειάζουμε και το γάλα σταδιακά.
Μετά από ένα καλό ανακάτεμα με το μίξερ, η ζύμη για το κέικ είναι έτοιμη.
Παίρνουμε στη συνέχεια μία φόρμα για κέικ διαμέτρου 27 εκατοστών και τη βουτυρώνουμε ελαφρώς στο εσωτερικό της.
Αδειάζουμε τη ζύμη που έχουμε φτιάξει στη φόρμα και την στρώνουμε καλά με τη μαρίζ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε το κέικ στους 165 βαθμούς Κελσίου στην τελευταία σχάρα στις αντιστάσεις για 50 έως 55 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, και αφού βγάλουμε τη φόρμα από τον φούρνο, μπορούμε νε ελέγξουμε το καλό ψήσιμο βυθίζοντας ένα ξύλινο καλαμάκι στο κέικ. Καλό ψήσιμο σημαίνει ότι δεν μένουν υπολλείματα ζύμης επάνω στο καλαμάκι.
Σκεπάζουμε στη συνέχεια τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε έτσι για 30 λεπτά.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή του γλάσσου. Σε έναν δοσομετρητή βάζουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος, και την σοκολάτα κουβερτούρα αφού την σπάσουμε σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε τα υλικά αυτά στον δοσομετρητή για περίπου 15 δευτερόλεπτα, κατόπιν τα ανακατεύουμε και έτσι το γλάσσο για το κέικ είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα μετά από τα 30 λεπτά και αφού το βάλουμε σε ένα πιάτο, περιχύνουμε το γλάσσο επάνω από το κέικ.
Μετά και από αυτό το βήμα, η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί και το κέικ είναι έτοιμο να το κόψετε και να το σερβίρετε!
Στα κομμάτια τα οποία σερβίρετε μπορείτε να προσθέσετε ακόμα λίγο γλάσσο για καλύτερη γεύση!
Το σοκολατένιο κέικ μας είναι έτοιμο προς κατανάλωση! Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία!
Δες την εκτέλεση για το σοκολατένιο κέικ στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Δες μερικές ακόμα συνταγές για σοκολατένιο κέικ!