Συνταγές
Σαραγλί υπέροχο γλυκάκι και αγαπημένο…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού 450.γρ
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
Καρύδια αλεσμένα όχι πολύ
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Λίγο γαρύφαλλο
Σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
Λίγες σταγόνες λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
Το βράζω 4 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακάτευουμε τα καρύδια με την φρυγανιά και την κανέλα σε ένα μπολ.
Άπλωνουμε ένα φύλλο το ραντιζουμε με καλαμποκέλαιο τοποθέτησουμε άλλο ένα φυλλο το ραντισουμε και αυτό με καλαμποκέλαιο, πήραμε μείγμα καρυδιου και πασπαλισουμε όλη την επιφάνεια των φύλλων, τοποθέτησουμε ένα ξύλινο πλάστη στη φαρδιά πλευρά των φύλλων τύλιξουμε σε ρόλο όχι πολύ σφιχτό και σούρωσουμε προς το κέντρο, την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε τα φύλλα.
Τα τοποθέτησουμε στο ταψάκι λαδωσουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λάδι, και ψησουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει. Μόλις βγαλουμε το σαραγλι από το φούρνο το σιροπιασουμε με χλιαρό σιρόπι. Το άφησουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι το βαζουμε στην πιατέλα λιωνουμε μια κουβερτούρα γάλακτος με μια κουταλιά ελαιόλαδο και την ριχνουμε από πάνω.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”