Συνταγές
Ρεβύθια φούρνου – ότι καλύτερο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Στελλα Βουτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Βάζουμε 500γρ ρεβύθια
Όλη νύχτα σε χλιαρό νερό, με μία κουταλιά
Σόδα φαγητού.
Το πρωί τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό .
Τα βράζουμε και πετάμε το πρώτο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, φύλλο δάφνης, πιπέρι κοκκους,μπαχάρι κόκκους.
Και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.μολις κατεβάσουμε ρίχνουμε αλάτι . αφήνουμε να σταθούν λίγο,(μισή ώρα)
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο μισή κουπα, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε ελαφριά.
Προσθέτουμε 8 πιπεριές χρωματιστές(πρασινη κίτρινη ,κόκκινη) .κομμενες λωριδες
Μόλις μαλακώσουν
Παίρνουμε μια κουτάλα ζουμί των ρεβυθιών και διαλύουμε γλυκιά σάλτσα πάστα,(3 – 4 κουταλιές περίπου ) και την ρίχνουμε στις πιπεριές μόλις πάρει βράση , ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε.
Βγάζουμε τα ρεβύθια από το ζουμί τους και τα βάζουμε στο ταψί, τα ανακατεύουμε με την σάλτσα που κάναμε. συμπληρώνουμε και ζουμι από τα ρεβύθια(ως συνήθως μια κουτάλα..)
Ψήνουμε να μελώσει
Το φαγητό μας περίπου 35 λεπτά.
*Να σας πω ένα tip, κίμινο!!! το απογειώνει!
**Δοκιμάστε το επίσης με χοιρινό στη γάστρα!!
***Μια γειτονισα εφτιαχνε ρεβύθια με μελιτζάνες
Η Συνταγή είναι από Στελλα Βουτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραίο φαγητό – ρεβύθια με μελιτζάνες στην γάστρα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ ρεβύθια
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές
2 ντομάτες σε κυβάκια
4 μελιτζάνες σε κυβάκια
1 κ.σ Πελτέ
Λάδι αλάτι πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια σε νερό με αλάτι ! Το πρωί τα βάζουμε να πάρουν μια βράση αδειαζουμε το πρώτο νερό και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τριγαρίζουμε το κρεμμύδι τις πιπεριές και τις μελιτζάνες.Τα μεταφέρουμε στην γάστρα προσθέτω τα ρεβίθια μαζί με το ζουμάκι που εβρασαν τις ντομάτες αλατι πάπρικα το λάδι και τον πελτε.Ανακατευουμε και κλείνουμε την γάστρα ψηνουμε στους 180 βαθμούς μιάμιση ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Λιγο πριν το τέλος ανοίγουμε το καπακι και αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και να χυλώσει η σαλτσα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.