Συνταγές
Ρεβύθια λεμονάτα – ένα τέλειο κυρίως γεύμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
500 γρ. Ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι (προτιμουμε το κόκκινο)
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλη πατάτα σε μικρούς ρομβους
1 καρότο μεγάλο σε μικρούς ρομβους
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. Τερμερικ σε σκόνη η τζιντζερ
1 μεγάλο λεμόνι
Αλάτι
πιπέρι
Δάφνη
Μπούκοβο (Chilly)
Κόκκινο πιπέρι γλυκό
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε καλά τα ρεβίθια από το βράδυ. Βράζουμε στην χυτρα ταχύτητας (να τα σκεπάζει το νερό). Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τους αφρούς που βγαίνουν στην επιφάνεια. Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουνε 35′ λεπτά να βράσουν. Αποσυμπιεζουμε τη χύτρα να ανοίξει το καπάκι. Σουρώνουμε τα ρεβίθια, κρατάμε το νερό και βαζουμε το λαδι και το κρεμμύδι να σωταριστουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο να σωταριστουν ολα μαζί και κατόπιν τα ρεβύθια.
Αφήνουμε 3′-4′ λεπτά ανακατεύοντας τα και προσθέτουμε 2 κούπες από το ζουμί τους. Καρικευουμε και αφήνουμε με ανοιχτό το καπάκι να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Αφού ψηθούν τα λαχανικά, πιέζουμε μέσα στην κατσαρόλα 2-3 φορες με το εργαλείο για πουρέ να λιώσουν μερικά ρεβύθια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μεχρι να χυλώσει ελαφρώς ( περίπου 10′ λεπτά) και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουνε πάνω στο μάτι για λίγο και δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα λεμόνι.
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.