Συνταγές
Είναι τέλεια, αρέσουν σε όλους – ρεβίθια σούπα λεμονάτα με ταχίνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
500 γρ. ρεβύθια (ολόκληρα)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καρότο τριμμένο
1 λεμόνι και ξύσμα
2 κουταλιές ταχίνι
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
2 φύλλα δάφνης
Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα η μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε πρώτα τα ρεβύθια για 24 ώρες. Ξεπλύνουμε τα ρεβύθια πολύ καλά και βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας να βράσουν για 30′ λεπτα. Καθαρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται κατά το βράσιμο πριν κλείσουμε τη χύτρα ταχύτητας. Σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι. Σε καθαρή κατσαρόλα ριχνουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκορδο. Προσθέτουμε το καρότο και κατόπιν τα ρεβύθια, το ξύσμα λεμονιού και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε ζεστό νερό, περίπου 1 1/2 λίτρο μέχρι να καλυφθούν. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει (δεν θέλει πανω απο 20′ λεπτα αφού είναι βρασμένα).
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπούκοβο. Στο τέλος, αφού βράσουν τα ρεβύθια, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό από το λεμόνι και ανακατέυουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Κάνουμε το ταχινολέμονο ρίχνοντας 2 κ.σ ταχίνι σε μια γαβάθα, λιγο χυμό λεμονιού και πολύ λίγο ζωμό απο τα ρεβύθια που βράσαμε η νερό. Κατόπιν ρίχνουμε ζωμό της κατσαρόλας και ανακατεύουμε καλά να λιώσει το ταχίνι. Το προσθέτουμε στη σούπα για να χυλώσει και ανακατεύουμε καλά, αφήνουνε 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατόπιν κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε τη σούπα ζέστη με μπούκοβο, πάπρικα και φρέσκια ρίγανη η μαϊντανό.
Μυστικά:
Αν δεν θέλετε ταχίνι κάντε την ίδια διαδικασία με 1 γεμάτη κ.σ κορν φλαουρ η αλεύρι.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.