Συνταγές
Ρεβίθια κοκκινιστά με κύμινο στην χύτρα σαν της μαμάς και της γιαγιάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
500 γραμ. ρεβίθια αποφλοιωμένα – δεν χρειάζονται μούλιασμα
2 κρεμμύδια κόκκινα γλυκά κομμένα σε φέτες
1 ντομάτα μεγάλη ώριμη στο μπλέντερ η 2 μικρές
Αλάτι η ανθό αλατιού
Πιπέρι από μύλο
1 κουτ. γλ. πάπρικα καυτερή
1κουτ. γ. πάπρικα γλυκιά
1κουτ. γλ. σπόρους κύμινο σπασμένους σε γουδί
1 ξύλο κανέλλα Κεϋλάνης
2 φύλλα δάφνης
3/4της κούπας ελαιόλαδο
2 λίτρα νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε στην χύτρα το μισό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε, σε μέτρια θερμοκρασία.
-6 με μέγιστη το 9 –
Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τις πάπρικες, το κύμινο, τα ρεβίθια, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να βραχούν, από το ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με τον χυμό ντομάτας, προσθέτουμε τις δάφνες, την κανέλα, το νερό, και ανακατεύουμε.
Ανεβάζουμε την φωτιά μας στο φουλ, περιμένουμε να πάρει βράση το φαγητό, και ξαφρίζουμε με κουτάλι, μέσα σε ένα μπολ με νερό.
Σφραγίζουμε την χύτρα, την ρυθμίζουμε στην θέση μαγειρέματος 1 και μόλις σηκωθούν οι βαλβίδες, χαμηλώνουμε την φωτιά μας στο 2 με μέγιστη το 9.
Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
Αποσυμπιέζουμε ανοίγουμε την χύτρα, αφαιρούμε την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, αλατίζουμε τρίβουμε πιπέρι δοκιμάζουμε ανακατεύουμε, και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε με σίτα την χύτρα, μέχρι να σερβίρουμε.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!