Συνταγές
Πώς να φτιάξετε ψωμί γεμιστό με μοτσαρέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Kiki Ntoufa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για τα υλικά
θα χρειαστούμε
200 γραμμάρια νερό ζεστό 200 gr γάλα χλιαρό μία κουταλιά ζάχαρη της σούπας 1 αυγό μία ξερή μαγιά 1 κουταλάκι αλάτι αλεύρι 600 γραμμάρια Ίσως και λίγο παραπάνω.
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια μοτσαρέλα στον τρίφτη μας τριμμένο. Τα υγρά όλα μέσα σε ένα μπολ τη μαγιά και τη ζάχαρη το αλάτι το αυγό τα ανακατεύουμε όλα μαζί στην πορεία ρίχνουμε το αλεύρι και αρχίζουμε ελαφρώς ζυμώνουμε ούτε μαλακό ούτε σκληρό και σιγά-σιγά βάζουμε 50gr μαλακό βούτυρο και το ζυμώνουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το αφήνουμε να φουσκώσει να διπλασιαστεί το χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια από πάνω τα αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο βάζουμε μεμβράνη τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν και αρχίζουμε τη διαδικασία είναι λίγο δύσκολο αλλά δεν μπορώ ν και αρχίζουμε τη διαδικασία
Ανοίγουμε το φιλαράκι στην άκρη βάζουμε λίγο μοτσαρέλα και το τυλίγουμε σιγά-σιγά να γίνει ένα μπαστούνι ίσιο και το ανοίγουμε ελαφρώς στην πορεία το κάνουμε το κυκλάκι που σας δείχνω περνάμε από κάτω το ένα και το άλλο το στρίβουμε δύο να έχουμε στον καταψύκτη φορές και γίνεται το πλεξουδάκια πάλι τα αφήνουμε να φουσκώσουν
τέλος από επάνω χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε μία κουταλιά γάλα τέλος λίγο σουσαμάκι και είναι έτοιμα.
Να είναι έτοιμα να βάλουμε στον καταψύκτη γιατί άμα θα πιάσουν οι ζέστες δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα Ούτε καν το φούρνο να ανάψουμε
Η Συνταγή είναι από Kiki Ntoufa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.