Συνταγές
Πρωτότυπη σπανακόπιτα με ξύσμα πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν έμεινε ψίχουλο!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά σπανάκι
Από ένα ματσάκι φρέσκα κρεμυδακια και ανιθο, η μάραθο
250 γρμ φετα
2 φυλλα σφολιάτας
4 αυγα
250 ml λάδι
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η διαδικασία είναι γνωστή φύλλο πάνω κάτω και η γέμιση αφού έχω μαράνει τα χορταρικά αναμιγνύω με τη φέτα χοντροσπασμενη, τ‘ αυγα αλατοπίπερο και το μισό λάδι
Ρίχνουμε το ξύσμα ανακατεύουμε και βαζουμε το μείγμα σκεπάζοντας και χαρασοντας το δεύτερο φύλλο αφού το έχουμε λαδώσει με το πινέλο
Ψήνουμε μέχρι να ροδισει η πίτα μας
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Σήμερα έγινε της σπανακοπρασοτυρόπιτας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενα Μακαρη – Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικα για την πιτα
2 φύλλα κούρου (του εμπορείου)
1/2 κιλό σπανακι
1 μεγαλο πρασο
3 φρεσκα κρεμμυδακια
1/2 ματσακι ανιθο
300 γρ ανθότυρο
1 αυγο
3 κσ φρυγανια τριμμενη
λαδακι
αλατοπιπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκοβουμε το πρασο μαζι με τα κρεμμυδακια και τα βαζουμε σε ενα τηγανι να τσιγαριστουν με λιγο λαδακι. Προσθετουμε το σπανακι , το ανακατευουμε και το αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να μαραθει και εξατμηστουν τα υγρα του.
Το βαζουμε σε ενα μπολ και το αφηνουμε να κρυωσει. Μολις φτασει σε θερμοκρασια δωματιου προσθετουμε το αυγο, το ανθότυρο ,τον ανιθο, την φρυγανια και το αλατοπιπερο. Τα ανακατευουμε να γινουν ενα ωραιο μιγμα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και στρώνουμε το ένα φύλλο. Προσθέτουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Την βρέχουμε ελαφρά και την χαράζουμε. Ψηνουμε στους 180c στον αέρα και κάτω αντίσταση περίπου 3/4 μέχρι να ροδίσει .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενα Μακαρη – Μπαχάρι και κανέλα.”