Συνταγές
Πω πω νοστιμιές!! τι ωραίο φύλλο τραγανό που έχει αυτή η πρασόπιτα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
1 κιλό αλεύρι για πίτες, 1 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο, 4 κ.σ. ξύδι, 1 κ.γ. αλάτι γεμάτο, 2 ποτήρια νερού νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στην λεκάνη και τα ζυμώνουμε καλά
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα
ΓΕΜΙΣΗ:
Ψιλοκόβουμε 2 πράσα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Στην συνέχεια τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε. Αφήνουμε να στραγγίσουν και τα βάζουμε σε εάν μπολ. Ρίχνουμε μέσα 2 αυγα,200 γρ τριμμένη φετα,2 κ.σ αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε με την ΖΥΜΗ:
Κόβουμε την ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλίτσες. Αυτές τις μπαλίτσες τις ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια. Και τα 5 φυλλαράκια τα βάζουμε το εάν πάνω στο άλλο λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Και ανοίγουμε εάν λεπτό φύλλο. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το φύλλο. Ρίχνουμε την γέμιση. Συνεχίζουμε με το άλλο φύλλο ανοίγοντας το όπως το πρώτο διαδικασία και το βάζουμε πάνω στην γέμιση σουρώνοντας το. Την χαράζουμε. Ρίχνουμε πάνω ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 β ποθερά. αντιστάσεις μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινήσει. Όταν την βγάζουμε την ραντίζουμε με νερό και την σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”