Συνταγές
Πρασόπιτα για σήμερα – ζεστή και τραγανή μοσχοβόλησε όλο το σπίτι.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Argiro Papoutsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το φύλλο
1 σόδα 330ml
1 κγ αλάτι
1 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1/2 φλ. του ελληνικού καφέ ξύδι
600-700 γρ αλεύρι γοχ
300γρ βούτυρο λιωμένο
(Εγώ βάζω 100φυτινη 100φρεσκο 100ελαιολαδο)
Υλικά για την γέμιση
1200 πράσα καλά πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες.
200 γρ τυρί φέτα
Λίγο πιπέρι
3 αυγά
4-5 κσ ελαιόλαδο
1 κγ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ελαιόλαδο και τα πράσα σε κατσαρόλα ή τηγάνι βαθύ και πλατύ και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν τα πράσα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι σε σιγανή φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά βάζουμε το τυρί και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία και λεία ζύμη.
Το αλεύρι το βλέπουμε αν θα το πάρει όλο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλο όσο ένα πιάτο φαγητού ανάμεσα αλοίφουμε αρκετό απο το λιωμένο βούτυρο.
Στο πέμπτο δεν βάζουμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και κάνουμε και τα άλλα 5 πάλι στο πέμπτο δεν βάζουμε βούτυρο.
Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε όσο περισσότερο γίνεται στο ψυγείο (εγώ το αφήνω όλη νύχτα).
Στο ταψί του φούρνου βάζουμε λίγο βούτυρο απο αυτό που έμεινε ανοίγουμε το ένα φύλλο και μέσα ρίχνουμε την γέμιση της επιλογής μας.
Έπειτα ανοίγουμε και το άλλο χαράζουμε την πίτα και αλοίφουμε ότι βούτυρο έμεινε.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα ανάλογα το φούρνο μέχρι να γίνει η πίτα μας τραγανή και χρυσαφένια.
Η Συνταγή είναι από Argiro Papoutsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.