Συνταγές
Πολύ λαχταριστά αυγά και πατάτες σούπερ σαν τηγανιτές – το καλύτερο φαγητό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Yλικά
• 1 – 2 αυγά
• 2 – 3 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε νερό, (θα πρέπει να είναι αρκετό, ώστε να καλύπτει τα αυγά), προσθέτουμε το ξύδι, κι αν θέλουμε και λίγο αλάτι.
(Το ξύδι βοηθάει να σφίξει το αυγό).
Λίγο πριν αρχίσει το νερό να βράζει, ρίχνουμε προσεκτικά (για να μην απλώσει) το αυγό, ή τα αυγά μέσα στο τηγάνι και δεν τα πειράζουμε, ούτε τα κουνάμε, μέχρι να σφίξουν.
Φροντίζουμε να υπάρχει αρκετός χώρος ανάμεσα, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, στο μισό.
(Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να τα σπάσουμε ένα – ένα, σ᾿ ένα πιατάκι και τα ρίξουμε, το κάθ᾿ ένα μόνο του, στο τηγάνι)
Αυγά νερόβραστα (ποσέ) – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα βράζουμε για 2′- 3′ περίπου, ρίχνοντας νερό απ᾿ το τηγάνι μ᾿ ένα κουτάλι πάνω στ᾿ αυγά, μέχρι να φουσκώσουν, να ασπρίσουν και να φτιάξουν μια ωραία λεπτή κρούστα, αλλά ο κρόκος τους, να παραμείνει μαλακός.
Τα βγάζουμε προσεκτικά από το τηγάνι, με μια τρυπητή κουτάλα για να στραγγίξουν και να μην έχουν νερά και τα σερβίρουμε αμέσως.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε με ελαιόλαδο
— Όσο πιο φρέσκο είναι το αυγό μας, τόσο πιο ωραίο θα γίνει, ενώ αν δεν είναι φρέσκο, το ασπράδι θα απλώσει πολύ.
Για τις πατάτες
Τις έπλυνα πολλές φορές κομμένες για να φύγει το άμυλο τους και αφού πρώτα τις στεγνωσα με χαρτί κουζίνας τους έριξα αλάτι, πάπρικα γλυκιά και λίγο ελαιόλαδο και τις τοποθέτησα σε ταψί με λαδόκολλα και τις έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°
μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.