Συνταγές
Πολύ δροσερό και νόστιμο γλυκό με φράουλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση είναι της κ. Marilena Pappa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
•1 κουτί ζελέ φράουλα σήμερα το κανονικό (1 φάκελο)ή χωρίς ζάχαρη
• 250 ml βραστό νερό
• 250 ml κρύο νερό
• 1 κεσέδακι γιαούρτι στραγγιστό 2% (200γρ)
• 1 κεσεδακι φράουλες κομμένες στα 4
• 5 φράουλες για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μέσα σε ένα μπολ διαλύουµε το ζελέ φράουλα στο βραστό νερό, κι ανακατεύουµε να λιώσει καλά. Προσθέτουµε το κρύο νερό κι ανακατεύουµε. Παγώνουµε το ζελέ στο ψυγείο µέχρι ν’ αρχίσει να πήζει και να κάνει σώµα.
2. Αφού αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά αλλά προσοχή όχι να σφίξει, αδειάζουµε το µισοπηγµένο ζελέ στον κάδο του µίξερ. Προσθέτουµε το γιαούρτι και µε το σύρµα τα χτυπάµε να οµογενοποιηθούν και να αφρατέψουν (η το χτυπάμε με σύρμα στο χέρι μέχρι να γίνει λείο και βελούδινο στην υφή του).
3. Τέλος, προσθέτουµε τις φραουλες κι ανακατεύουµε µε κουτάλα. Ισοµοιράζουµε το µείγµα σε ποτήρια.
Το παγώνουµε να σφίξει καλά τουλάχιστον για 2-3 ώρες (ανάλογα την ψύξη του ψυγείου σας)
Tip
Δεν βγαζουμε τα κοτσάνια από τις φραουλες κ. Τις πλένουμε με τρεχούμενο νερό σε σουρωτήρι.
Διατηρούνται στο ψηγειο όταν τις αγοράζουμε σε Σουρωτιρη και όχι σκεπαζμενες! Να αναπνέουν.
Η Συνταγή είναι από την «Αργυρώ» και η εκτέλεση της κ. Marilena Pappa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.