Συνταγές
Πεντανόστιμη αγαπημένη κολοκυθόπιτα – γίνεται σαν κρέμα και φεύγει η έντονη γεύση τς κολοκύθας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το ζυμάρι χρησιμοποίησα μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι λίγο ελαιόλαδο και ξύδι και χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε μία μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια ζύμη την άφησα να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα ετοίμασα τη γέμιση με μισό κιλό κολοκύθα τριμμένη μισό ποτήρι ζάχαρη λίγη κανέλα και μισό ποτήρι γάλα και ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι
τα βρασουμε μέχρι να έχω στην κατσαρόλα μου κάτι σαν μαρμελάδα κολοκύθας πήραμε το ζυμάρι μου και τον χώρισα σε 8 μπαλίτσες άνοιξουμε κάθε μπαλίτσα όσο ένα πιατάκι του γλυκού και το άλειψαν με λιωμένο σπορέλαιο και λίγο φυτίνη και από πάνω βαλουμε ακόμη ένα φύλλο δηλαδή μου βγήκαν 4
τα άφησουμε λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστούν και στη συνέχεια το άνοιξα με τον πλάστη μου δύο κάτω στο καθένα το ράντισουμε με λίγο από το μείγμα μου από το σπορέλαιο και την φυτίνη επειδή ήταν μεγάλα τα φύλλα τα διπλωνουμε να και λίγο προς τα μέσα στη μέση βαλουμε τη γέμιση μου και από πάνω τα άλλα μου δύο φύλα
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.