Ορεκτικα
Παραδοσιακά αγαπημένη συνταγή για πατσαβουρόπιτα με πιπεριές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να γίνει η αγαπημένη σου συνταγή για πατσαβουρόπιτα με πιπεριές.. Είναι γνωστό ότι αυτές τις συνταγές με τυριά και αλλαντικά τις λατρεύουμε!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
5 αυγά
αλάτι
100 ml. γάλα
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200+130 ml. ανθρακούχο νερό
50 ml. λάδι
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. μπέικιν
200 γρ. κασέρι κομμένο σε κύβους
150 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
8 κόκκινες πιπεριές σε κομμάτια
1 κιλό φύλλα κρούστας
200 γρ. αλλαντικά της επιλογής μας ψιλοκομμένα
κίτρινο τυρί τριμμένο
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
Συμπληρώνουμε το γάλα, το γιαούρτι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και φτιάχνουμε το χυλό που χρειαζόμαστε για τα φύλλα κρούστας.
Προσθέτουμε τα 200 γρ. ανθρακούχο νερό και το λάδι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέηκιν χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
Βουτάμε τα φύλλα κρούστας στο χυλό και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Στον χυλό που έχει περισσέψει ρίχνουμε τα υπόλοιπα 130 γρ. ανθρακούχο νερό, το κεφαλοτύρι, τις πιπεριές, το κασέρι, τα αλλαντικά και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε αυτό το μίγμα επάνω από τα φύλλα κρούστας στο ταψί και πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί και σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “πατσαβουρόπιτα “ και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics