Συνταγές
Φτιάξτε το πιο νόστιμο και λαχταριστό παστίτσιο καθώς και μια σπανακοτυρόπιτα όνειρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Christina Korbaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παστίτσιο
περίπου 1kg κιμα,1kg πένες….σοτάρω το κιμά με ένα ξερό κρεμμύδι, καρότο ψιλοκομμένο, λίγο λάδι, αλάτι πιπέρι, κανέλα, κόκκινο πιπέρι, προσθέτω την πάστα, βράζουμε για 30 λεπτά κ έτοιμο,
για τη μπεσαμελ
Σε κατσαρόλα δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο, 5-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε με σύρμα
προσθέτουμε το γάλα γύρω στα 1500 γρ ίσως λίγο παραπάνω, ανακατεύουμε συνεχώς, προσθέτουμε λίγο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλάτι, κ γκούντα τυρί τριμμένο, κ όταν πήζει (όχι πολύ μου αρέσει ρευστή η μπεσαμελ)κατεβάζω από την φωτιά.
Στο ταψί για το παστίτσιο προσθέτω στα μακαρόνια κ λίγη φέτα τριμμένη.
Εψησα 45 λεπτα στους 150 (ανάλογα το φούρνο πάντα)
Για την σπανακοτυροπιτα:
500 γρ σπανάκι, 1 μεγάλο πράσο, κρεμμύδια χλωρά, ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι, λίγο άνηθο και μαϊντανό….(το πράσο και το ξερό κρεμμύδι εγώ τα σοτάρουμε λίγο πρώτα )κ αφού κρυωσουν τα προσθέτω στο σπανάκι με λίγο αλάτι, πιπέρι, δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι ,λαδακι κ ζυμώνουμε
προσθέτουμε και φέτα 200 γρ,κ για το φύλλο (όλα με το μάτι τα υλικά)Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο λάδι, μια κουταλιά της σούπας ξύδι, χλιαρό νερό κ λίγο αλάτι, κάνω μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, έχουμε ανοίξει έξι φύλλα, δύο κάτω στο ταψί ενδιάμεσα λάδι
προσθέτουμε τη μισή γέμιση, ένα φύλλο στη μέση,απο πάνω ή υπόλοιπη γέμιση, κ τέλος πάνω τρία φύλλα ενδιάμεσα πάλι λαδάκι
τα έχουμε βάλει σουρωτα τα δύο φύλλα πάνω κ το τελευταίο κανονικά, ραντιζω με λίγο νερό κ στο δικό μου φούρνο την έψησα στους 160 για 1 ώρα κ 15 λεπτά.
Κ τέλος για τις πίτες, 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό, ένα φακελάκι μπεικιν παουντερ, λίγο αλάτι, δύο κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο, λίγη ρίγανη, μισό κουταλάκι κουρκουμα, ανακατεύω με σύρμα
προσθέτουμε το αλεύρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι,όχι σκληρό.
ανοίγουμε κ ψήνουμε σε αντικολλητικο τηγάνι για δύο λεπτά από τη κάθε πλευρά, όταν τις βγάζουμε σκεπάζουμε με σακούλα να μείνουν μαλακές, όταν πάγωσαν τις αποθήκευσα στη κατάψυξη.
Η Συνταγή είναι από Christina Korbaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.