Συνταγές
Πεντανόστιμο και πολύ λαχταριστό παστίτσιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά…
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τον κιμά μου (1 κιλό μοσχαρίσιο).
Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια (1 φρέσκο και 1 ξερό) και 4 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
Σβήνουμε με κονιάκ (αν δεν έχω σβήνω με κόκκινο κρασί).
Βάζω μια κουταλιά της σούπας πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, χυμό ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξυλάκι κανέλα, 4-5 κόκκους μπαχάρι, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, 2-3 γαρύφαλλα και λίγο μπούκοβο.
Σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Μόλις γίνει, τραβάμε από την φωτιά, αφαιρώ την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα και την δάφνη, ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη και παρμεζάνα τριμμένη και ανακατεύουμε .
Για τα μακαρόνια…
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μου Ν. 2 για επτά λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε ρίχνουμε ασπράδι από δυο αυγά και τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε .
Για την μπεσαμέλ…
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
Ρίχνουμε 8 κουταλιές της σούπας φυτίνη και μόλις λιώσει ρίχνουμε 8 κοφτές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ανακατεύω συνέχεια για να μην σβολιάσει. Στην συνέχεια ρίχνω 1 λίτρο & 1/2 γάλα φρέσκο σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Μόλις αρχίσει να πήζει, τραβάμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνω 2 κρόκους αυγών, με τυρί τριμμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Έτοιμο για τον φούρνο…
Λαδώνουμε το ταψί μου και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Από πάνω βάζουμε την πρώτη στρώση μακαρόνια, μετά κιμά, δεύτερη στρώση μακαρόνια, μπεσαμέλ, τυρί τριμμένο, φρυγανιά τριμμένη, τυρί τριμμένο και τρίμματα από την φυτίνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40 λεπτά περίπου…
Η Συνταγή είναι από Αριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.