Συνταγές
Πανέμορφο γλυκό κορμός που όταν το κόβεις μοιάζει με Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
95 γρ ζάχαρη
75 γρ αλεύρι
45 γρ γάλα
35 γρ ηλιελαιο
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
Μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ΣΙΡΟΠΙ
3/4 ποτηρακι μικρό του κρασιού ζάχαρη
3/4 ποτηρακι μικρό του κρασιού νερό
Όταν πάρει μια βράση ρίχνουμε ένα κουταλάκι κονιάκ και το βγαζουμε από την εστία
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
270 γρ γαλα
3 κρόκους αυγών ή 2 εάν ειναι μεγάλα
70 γρ ζάχαρη
30 γρ κορν φλάουρ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος 35 τοις εκατό λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτουμε το ηλιέλαιο ,το γάλα τη βανίλια συνεχίζουμε το χτύπημα και ενσωματώσουμε το αλεύρι.
Βάζουμε λίγη λίγη την μαρέγκα διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα .
Ριχνουμε το μίγμα σε ταψί 30 επι 40 με χαρτί ψησιματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 13 με 14 λεπτά .
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε κατά μήκος σε 5 λωρίδες 6 εκατοστών .
Το αλείφουμε με το σιρόπι .
Έχουμε ζεστάνει την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στο μπολάκι με την κομμένη κουβερτούρα ,αφήνουμε ένα δυο λεπτά να λιώσει και ανακατεύουμε .
Φτιαχνουμε τη κρέμα βάζοντας να ζεσταθεί το γάλα με την ζάχαρη.Χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ και μέσα ριχνουμε το ζεστό γάλα ,τη βανίλια και το βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ,την αφήνουμε να κρυώσει εφάπτοντας στη επιφάνεια μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.
Όταν κρυώσει την χτυπάμαι με το μίξερ ρίχνοντας λίγο λίγο το βούτυρο να αφρατέψει.
Απλώνουμε τα δυο τρίτα της γκαναζ πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι και μετά την κρέμα .
Τυλίγουμε την πρώτη λωρίδα σε ρολάκι την τοποθετούμε όρθια σε μια πιατέλα και γύρω γύρω βάζουμε τις υπόλοιπες,το βάζουμε στο ψυγείο για μιση ώρα, κατόπιν απλώνουμε γύρω γύρω την υπόλοιπη γκαναζ και με ένα κουταλάκι κάνουμε τις ραβδώσεις.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.