Συνταγές
Παγωτο με ξηρούς καρπούς και κεράσια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Ελευθερία Παρασχέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
8 ποτήρια γαλα φρέσκο ( εγω έβαλα κατσικίσιο)
1 ποτηρι ζαχαρη
3 κρόκους αυγων
15 κουταλιες άνθος αραβοσίτου γευση βανιλια
2 βανιλιες
200γρ κρεμα γαλακτος χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
Καβουρδισμενα αμύγδαλα
Καβουρδισμενα φουντούκια
Καρύδια
Γλυκό του κουταλιού κεράσι (μονο τα κεράσια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα 6 ποτήρια γαλα με τη ζαχαρη. Βάζουμε σε μπολ τα αλλα δυο ποτήρια γαλα και το άνθος αραβοσίτου με τις βανιλιες και τα ανακατευουμε καλα.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Όταν ερθει σε σημείο βρασμού το γαλα προσθέτουμε το μείγμα και ανακατευουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα κεράσια και βάζουμε στην κατάψυξη.
Μετα απο 3 ωρες περίπου βγάζουμε και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρεμα γαλακτος και χτυπάμε μαζι. Καθε δυο ωρες βγάζουμε απο την κατάψυξη και χτυπάμε. Το επαναλαμβάνουμε όσο πιο πολλες φορές μπορουμε.
Εχω σερβίρει με γλυκό βυσσινο!
Η Συνταγή είναι της κ. Ελευθερία Παρασχέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.