Συνταγές
Για τους αγαπημένους μας που έχουν τα γενέθλιά τους η πιο νόστιμη τούρτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το παντεσπάνι.
8 αυγά
160 γρ ζάχαρη
170 γρ αλεύρι
4 βανίλιες (καψουλακια)
30 γρ κακάο
2 κουταλάκια μπέικιν παουντερ
Σιρόπι.
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού νερό
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά κονιάκ
Σαντιγί.
800 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά 35%
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
600 γρ Μερέντα για την γέμιση
Για τη γαρνιτούρα
Νιφάδες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 7 με 8 λεπτά να αφρατέψουν, ρίχνουμε και τις βανίλιες.
Έχουμε περάσει από σιτα το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στα αυγά ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πανω.
Το ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου περίπου 30 λεπτά τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο αφού βγει καθαρό το βγάζουμε από το φούρνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε τρεις δίσκους.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό στη φωτιά, όταν πάρει βράση το αποσύρουμε και ρίχνουμε το κονιάκ και την κανέλα , ανακατεύουμε να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες να πήξει και να γίνει σαντιγί.
Προσοχή να μην τη χτυπήσουμε περισσότερο και κόψει. Όταν κάνει μύτες και στέκεται είναι έτοιμη.
Παίρνουμε μια ποσότητα από την σαντιγί και την αναμιγνύουμε με την μερέντα χτυπώντας με το μίξερ να γίνει λεία.
Βάζουμε σε έναν δίσκο το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι που είχαμε κόψει.
Αλείφουμε το παντεσπάνι με το 1/3 του σιροπιού, βάζουμε μια στρώση σκέτη μερέντα ,μια στρώση μερέντα με σαντιγί και ξανά παντεσπάνι, σιρόπι, μερεντα ,μερέντα με σαντιγί και τελειώνουμε με παντεσπάνι, σιρόπι, σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.