Συνταγές
Νόστιμα τυροπιτάκια με ανθότυρο και σπιτική σφολιάτα κουρού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
Για την ζύμη:
500 γραμ. αλεύρι σκληρό η αλεύρι για τσουρέκι
250 γραμ. μαργαρίνη σκληρή σε κύβους
200 γραμ. νερό – κατά προσέγγιση
1 κουτ. γλ. αλάτι
Μεμβράνη φαγητού
Λαδόκολλα
Για την γέμιση:
200 γραμ. ανθότυρο
100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για την επικάλυψη:
1 αυγό διαλυμένο
Μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και την μαργαρίνη.
Προσαρμόζουμε τον γάντζο, και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να μοιάζει το μείγμα με βρεγμένη άμμο.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μέσα σε μπολ φτιάχνουμε την γέμιση, λιώνοντας με πιρούνι το ανθότυρο, το ανακατεύουμε μαζί με την γραβιέρα το μοσχοκάρυδο και το αυγό, μέχρι να προκύψει ένα αφράτο και σφιχτό μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα. Στρώνουμε ταψί με λαδόκολλα και την αλείφουμε ελαφρά με μαργαρίνη. Βγάζουμε την ζύμη κουρού από το ψυγείο, ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο, και στην ζύμη, και ανοίγουμε φύλο
κόβουμε με κουπ πατ γεμίζουμε, διπλώνουμε τις άκρες να κλείσουν, – δεν ξεχειλίζει η ζύμη – βάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί, αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό
πασπαλίζουμε με σουσάμι, και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά, η μέχρι να ροδίσουν.
Σημείωση:
Η ζύμη αυτή είναι ιδανική για μικρές παρασκευές.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!