Συνταγές
Ντόνατς Αφρός! 100% Επιτυχία!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ.Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτηρι της ρακης γαλα (σφηνακι)
1 ποτηρι της ρακης λαδι (σφηνακι)
1 κσ ζαχαρη
1 κγ αλατι
1 βανιλια ( εγω βαζω 2 επειδη λατρευω την βανιλια)
1 αυγο ( εγω βαζω 2 επειδη γινονται αφρος)
1 φακελακι μαγια..
αλευρι οσο παρει….600 με 700 γρ…για ολες τις χρησεις
Το ποτηράκι της ρακής μπορεί να μετρηθεί ως 20 γρ!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού (όχι πιο σκληρή άλλα ούτε πιο μαλακή, να μην κολλάει στα χεριά).
Για να μην περιμένω πολύ ώρα, ανάβω το φούρνο μου στους 50 βαθμούς και αφήνω τη ζύμη μου σκεπασμένη με μια μεμβράνη για 15-20 λεπτά. Ζυμώνω τη ζύμη μου να ξεφουσκώσει και κάνω κουλουράκια ( επιλέγουμε εμείς πόσο μικρά η πόσο μεγάλα τα θέλουμε).
Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα πασπαλίζω λίγο αλεύρι, έτσι δεν προκύπτει να μου κολλήσουν πότε. Τα βάζω πάλι στο φούρνο στους 50 και πάλι και τα αφήνω για άλλα 10-15 λεπτά.
Εγώ έκανα τα μισά σκέτα κουλούρια και τα άλλα μισά τα γέμισα με μερεντα (έκανα τη ζύμη μου μια μπαλίτσα και στη μέση έβαλα μερεντα….έκλεισα τη μπαλίτσα μου καλά και στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα έκανα την ίδια διαδικασία.!!
ΤΗΓΑΝΊΖΟΥΜΕ σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα και τα πασπαλίζουμε αμέσως στη ζάχαρη για να κολλήσει.
100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η Συνταγή είναι της κ.Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.