Συνταγές
Νοστιμότατη σοκολατόπιτα – υπέροχη γεύση που θα σας ξετρελάνει.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 4 αυγά με 300γρ. ζάχαρη πολύ καλά.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε 150 γρ. γάλα, 150 γρ. καλαμποκελαιο, 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις , 3 κ.σ. κακάο, 1 μπέικιν και 2 βανιλιες.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμενο στρογγυλό ταψακι Νο 26 και ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 40 λεπτά .
Κάνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά 250 γρ. γάλα, 200 γρ. ζάχαρη, 3 κ.σ. κακάο , 100 γρ. καλαμποκελαιο μέχρι να γίνει σιρόπι.
Κόβουμε την κρύα σοκολατόπιτα σε κομμάτια και σιροπιαζουμε με ζεστό σιρόπι.
Για τα τρουφάκια.
Ανακατεύουμε σε 100 γρ. ζεστή κρέμα γάλακτος 100 γρ λευκή κουβερτουρα έως ότου λιώσει.
Στο μουλτι θρυμματίζουμε 100 γρ. πισκοτα πτι μπερ ,50 γρ. φουντούκια και 50 γρ. καρύδια. Τα ανακατεύουμε στην λιωμένη σοκολάτα.
Τα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πασπαλιζουμε με καρύδα
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Σοκολατόπιτα λαχταριστή και αφράτη
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
1 πακέτο βιταμ καρύδας,
4 αυγά,
1 βανίλια,
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
1 και μισή φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα,
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φλυντζάνι τσαγιού ζεστό νερό,
1 κουτάλια της σούπας κονιάκ,
1 κουταλάκι μπεικιν
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο,προσθέτουμε την ζάχαρη κακάο και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία
Ρίχνουμε το ζεστό νερό
Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλυντζανι τσαγιού
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά βανίλια και το ρίχνουμε στο μείγμα μας στην κατσαρόλα
Ανακατεύουμε με σύρμα,ρίχνουμε αλεύρι κονιάκ
Το τοποθετούμε στο κατάλληλο ταψακι μας και το ψήνουμε ακριβώς 20 λεπτά στους 180 βαθμούς
Μόλις το βγάλουμε του ρίχνουμε το μείγμα που κρατήσαμε!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.