Συνταγές
Όλο αρώματα και γεύση – νηστίσιμο κέικ με ξηρούς καρπούς, κουβερτούρα και κακάο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνα καλαμποκέλαιο (230 γρ.)
1 φλυτζάνα ζάχαρη (Εάν το θέλετε πιο γλυκό..βάλτε και λίγο παραπάνω..)
2 φλυτζάνια πορτοκάλι + το ξύσμα
100 γρ Φυστικια ΑΙΓΊΝΗΣ (σπασμένα στο μουλτι)
150 γρ καρύδια (κομμένα με τα χέρια)
1κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
500 γρ φαριναπ μαζί με ένα μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπάνε τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο…το χυμό πορτοκαλιών…τη κανέλα ..το ξύσμα…το γαρύφαλλο και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα χωρίς κτύπημα αλλά με τη μαριζ και τα ανακατεύουμε….Τους ξηρούς καρπούς τους έχω αλευρώσει …
Το αλεύρι το κοσκινιζουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα….Και στο τέλος προσθέτουμετους ξηρούς καρπούς
Το ψήνουμε στους 170° σε προθερμασμένο φούρνο για 60′ στον αέρα…Αυτό βέβαια εξαρτάται από το φούρνο σας
Το ελέγχεται με μια οδοντογλυφίδα ..Εάν δε κολλάει επάνω.. Είναι έτοιμο
Για το ΓΛΑΣΟ
100 γρ κουβερτούρα
40 γρ ζάχαρη
30 γρ ΚΑΚΆΟ
230 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα σ’ένα κατσαρολάκι και το εβρασα μέχρι να πήξει …τόσο όσο είναι για να απλωθεί επάνω στο ΚΈΙΚ μας
Από πάνω έβαλα τριμμένα καρύδια και φυστικια ΑΙΓΙΝΗΣ
Εγώ χρησιμοποίησα 26 νούμερο φόρμα αποσπωμενη.. Μπορείτε όμως και σε 28 νούμερο.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.