Συνταγές
Να σας κεράσουμε γλυκάκι;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
600 γρ κανταΐφι
200 γρ. βούτυρο καλό
Σιρόπι
4ποτήρια ζάχαρη
2 μιση ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Κρέμα 2 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
Επικάλυψη 3 φακελάκια γκαρνί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτα Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά
σιροπιάζουμε ζεστό κανταΐφι κρύο το σιρόπι Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταίφι και περιμένουμε να κρυώσει και τέλος απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραίο γλυκάκι! με φράουλες και σαντιγί.
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1000 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 βανίλια
400 γρ. φράουλες + μερικές για γαρνίρισμα
300 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τις φράουλες σε καρέ, τις στραγγίζουμε , και τις αναμιγνύουμε με την μαρμελάδα.
Στο μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μαζί με την βανίλια, σε σφιχτή σαντιγί.
Σε ποτήρια, μοιράζω εναλλάξ, φράουλες – σαντιγί.
Γαρνίρουμε με φράουλες, και φύλλα δυόσμου.
Διατηρουμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.