Συνταγές
Νοστιμότατο φαγητό – μυρωδάτο κοκκινιστό κοτόπουλο με ρύζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 κσ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
2 φλιτζάνες ρύζι μπονετ
μισό κανελόξυλο
1 δαφνόφυλλο
4 κόκκοι μπαχάρι τριμμένοι
πάπρικα καπνιστή
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε 2λ. Ρίχνουμε και τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί στον πάτο της κατσαρόλας.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας. Ρίχνω νεράκι να το μισοσκεπάζει (όχι πάρα πολύ) και μετά σειρά έχουν το κανελόξυλο, το δαφνόφυλλο, τα μπαχάρια η πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνω να βράσει, να μαλακώσει το κρέας και να έχω μία σαλτσούλα κάπως πηχτή. Όταν βράσει βγάζω το κοτόπουλο και το βάζουμε σε πιατέλα.
Στο μεταξύ έχουμε πλύνει το ρύζι και το έχουμε βράσει σε 4 φλιτζάνες νερό, όχι να λιώνει αλλά να κρατάει λίγο. Όταν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στη σάλτσα της κατσαρόλας
το αφήνουμε 1λ., και διορθώνουμε στο αλάτι. Δεν ανακατεύουμε , απλά κουνάμε την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε από πάνω και το κοτόπουλο και το φαγητό μου είναι έτοιμο. Η σάλτσα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ αραιή ούτε πολύ πηχτή.
Είναι ένα υπέροχο και μυρωδάτο φαγάκι!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.