Συνταγές
Το αγαπημένο κέικ όλων μας.. Μυρμηγκάτο κέικ με πολύ άρωμα! Αφράτο και ζουμερό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΟΛΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΔΩΜΑΤΊΟΥ!
1 βούτυρο αγελάδας 250γρ
4 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό 220 γρ.
1 κούπα νες χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανιλιες άρωμα
μία πρέζα αλάτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. baking powder
100 γρ τρούφα
Τα 80 γρ. τρούφας μέσα κ τα 20 πάνω από το ΓΛΑΣΟ και ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΊΝΗΣ!!
Επικάλυψη με ΓΛΑΣΟ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 100 γρ
1 κούπα νερό 250 γρ.
40 γρ.ζάχαρη
30 γρ. κακάο
1 κ.γ.μέλι
1 κ.σ.καλαμπολέλαιο
Εκτέλεση:
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα-ενα τα αυγά και συνεχίζω το κτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι και το χυμό εναλλάξ με λίγο αλεύρι… Σταματάω το κτυπημα και προσθέτω το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμενο με το baking powder και το ανακατεύω με τη μαριζ.
Στο τέλος προσθέτω και τη τρούφα κ ανακατεύω απαλά.με τη μαρίζ
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα
Αυτό εξαρτάται ο χρόνος από τη δύναμη που έχει ο φούρνος μας
Χρησιμοποιούμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι, ή μαχαίρι για να δούμε εάν είναι έτοιμο (Να μη κολλάει επάνω δλδ).
Στη φόρμα μου χρησιμοποιώ βούτυρο, κακάο κ λίγο αλεύρι για να ξεκολλήσει εύκολα
Το ταψάκι μου έχει Νο 26
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε το ΓΛΑΣΟ το οποίο έχω βάλει σ’ένα κατσαρολάκι το κακάο, νερό σοκολάτα και το ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει.
στο τέλος του προσθέτω ένα κουταλάκι μέλι κι ένα κ.γ. καλαμποκέλαιο.
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.