Συνταγές
Αρωματικά και βουτυράτα μπισκότα με τρούφα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
230 γρ βούτυρο φρέσκο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ.ζάχαρη άχνη
1 αυγό
2 βανίλιες
αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει να γίνει πολύ αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας (περίπου 550-600 γρ. )
1 κ.γ. μπέικιν παουτερ
Λίγη τρούφα (μισό φλυτζάνι τσαγιού περίπου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει προσθέτουμε και το αυγό. Σταματάμε το μιξερ και ρίχνουμε στο μείγμα την τρούφα, ανακατεύουμε με μια μαριζ.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπεικιν παουτερ.
Η ζύμη πρεπει να είναι αφράτη και εύπλαστη.
Κάνουμε μπαλάκια 15 γρ. το καθένα και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Με πιρούνι πατάμε πάνω απ το μπαλάκι ελαφρά
Ψήνουμε στους 170′ C βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 15′ με 20′ λεπτά ανάλογα με το φούρνο, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφού τα βγάλουνε απο το φούρνο, αφήνουνε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα κατά προτίμηση σφιχτή.
Καλή επιτυχία
Μυστικά:
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σε λίγο απο το μείγμα 1 κ.γ κακάο για σοκολατένια μπισκότα.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Θαυμάσια cοokies μπισκότα με κακάο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “’Αννα Κυριακάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
150 γραμμάρια άσπρο λάδι
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
100 γραμμάρια κακάο
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε άσπρο λάδι , μέσα στο λάδι ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε.
Μετά ρίχνουμε τις 2 βανίλιες και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα άλλο Μπολ και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το κακάο με το αλεύρι.
Παίρνουμε το μείγμα που φτιάξαμε με το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα.
Ρίχνετε λίγο λίγο και ανακατεύετε.
Τέλος κάνετε μπαλάκια με το χέρι και τα πατάτε με την παλάμη για να πάρουν την μορφή της φωτογραφίας.
Έχετε έτοιμο τον φούρνο στους 180° και στις αντιστάσεις. Τα ψήνετε για 15 λεπτά και έτοιμα.
Βγαίνουν περίπου 65 κομμάτια.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Τα cοokies είναι έτοιμα !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “’Αννα Κυριακάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”