Συνταγές
Μια μυρωδάτη πρόταση για κέρασμα στο γιορτινό τραπέζι – μπισκότα λεμόνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 25-30 λεμονακια θα χρειαστούμε
100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
150γρ ζάχαρη
150μλ γάλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ.γλ κουρκουμας
1 κουτ.γλ μπεϊκιν παουντερ
500γρ αλεύρι
Βανίλια και λίγο αλάτι
Σιροπι
Χυμό από λεμόνι
50μλ νερό
1 κουτ.γλ κουρκουμα
150γρ ζάχαρη
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασίας δωματίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε πολύ καλά το βούτυρο, το αυγό και ζάχαρη μέχρι να λιώσει τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα, ανακατευουμε.
Μετά ξυζμα απο λεμόνι, κουρκουμας και αλεύρι με μπεϊκιν παουντερ. Ζυμώνουμε μια μαλάκια ζύμη. Κάνουμε μπαλάκια και κάνουμε σχήμα λεμόνι. Να προσπαθήσετε να κάνετε ακρουλες πολύ μητερές γιατί όταν θα ψηθούν να χάσουν το σχήμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 10λεπτα. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.
Όταν κρυωσουν με ένα πινέλο χρωματιζουμε τα μπισκότα με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχες και λαχταριστές μαρέγκες.
Η Συνταγή είναι από κ. Despoina Piperopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 ασπράδια
100γρ ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Χρώματα ζαχαροπλαστικής ό,τι θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες
Βάζουμε σε κόρνε
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 110 βαθμούς για 40 λεπτά
Μετά κλείνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε για αλλά 15 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Despoina Piperopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.