Συνταγές
Μπισκότα για τα Χριστούγεννα σαν στολίδια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πεγκυ Σμυρνιώτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
220γρ. Βούτυρο αγελάδος σε θερμ.δωμ
200γρ. καστανή ζάχαρη
180γρ.μέλι
1κ.σ.κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ.μοσχοκάρυδο σκόνη
1 αυγό
1φακ.βανιλέτα με άρωμα πορτοκάλι
1κ.γ.σόδα μαγειρικής
2πρέζες γαρύφαλλο
1/2 κ.γ.αλάτι
1κ.σ.κακάο
1κ.γ.τζίντζερ σε σκόνη
2κ.σ.χλιαρό γάλα
500γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γλάσο
125γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπέν Μαρί με 1κ.σ.ηλιέλαιο
125γρ κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη σε μπέντο Μαρί μαζί με 1κ.σ. ηλιέλαιο
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το μέλι που έχω ανακατέψει με το χλιαρό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα για 3λεπτά,έπειτα προσθέτω το αυγό μαζί με την βανίλια και το κακάο το αλάτι και τα μπαχαρικά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια προσθέτω το μισό αλεύρι μαζί με το μπέικιν.Κλείνω το μίξερ και προσθέτω λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι συνεχίζοντας το ζύμωμα με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
Χωρίζω τη ζύμη στα δύο,και τα τυλίγω με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 2ώρες.
Στη συνέχεια τοποθετώ τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με τον πλάστη την ανοίγω σε φύλλο 0,5 εκ.και δημιουργώ μπισκότα με κουπάτ και τα τοποθετώ σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνω σε προθ.φούρνο στους 180βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Τα αφήνω να κρυώνουν και τα βουτάω στην λιωμένη σοκολάτα.
Η Συνταγή είναι από Πεγκυ Σμυρνιώτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.