Συνταγές
Σήμερα θα συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας με υπέροχα τραγανά φθινοπωρινά μπισκοτένια φυλλαράκια για όλες τις ώρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Χριστίνα Γιαννοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τα υλικά για τα μπισκοτενια φυλλαράκια είναι :
125gr βούτυρο ή μαργαρίνη
80 gr ζάχαρη
1 αυγό ( σε θερμοκρασία δωματίου)
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
90 gr ηλιέλαιο
1κγ μπεικιν παουντερ
350 grαλευρι ΓΟΧ(κοσκινισμένο)
2κγ κακάο
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτουμε το αυγό τη βανίλια το ηλιέλαιο και το ξύσμα ξαναχτυπάμε για λίγο το αλάτι το μπεικιν και τέλος το αλεύρι μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια .
Στο ένα κομμάτι προσθέτουμε 2κγ κακάο ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί το κακάο μας στη ζύμη .
Παίρνουμε λίγη ζύμη από τη ζύμη μας τη σκέτη και λίγη από αυτήν με το κακαο.
Φτιάχνουμε δύο ξεχωριστά κορδονακια ..ενώνουμε φτιάχνοντας ένα φυλλαράκι πασπαλιζουμε με λίγη ζάχαρη( αν θέλουμε) και χαράσσουμε με το μαχαίρι μας τα φυλλαράκια …
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15 -18 λεπτά …
*Τα δικά μου φθινοπωρινά φύλλα, αλλά με άλλη συνταγή!!!
250 αλεύρι
1κουταλακι μπεκιν κοφτό
1 φακελάκι κρέμα γιωτης πού βράζει με γεύση βανίλιας 37 γρ.
Άχνη ζάχαρη 100 ή 150 εγώ βάζω 150.
175 γρ.βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
1 αυγό κ κουβερτούρα.
180 βαθμούς για 9 με 10 λεπτά
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Χριστίνα Γιαννοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.