Συνταγές
Εκτός από όμορφα είναι και πολύ νόστιμα τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια βανίλιας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
2 κγ μπέικιν
1/2 κγ αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη λιωμένη
11/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2 κσ γάλα φρέσκο
3 βανίλιες
Γλάσσο:
11/2 κσ γάλα φρέσκο
6 κσ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη με την μαργαρίνη το αυγό και τον κρόκο από το δεύτερο αυγό Προσθέτουμε το γάλα τις βανίλιες το μπέικιν το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο ζυμώνουμε ελαφρά. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
Ανοίγουμε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ. Βάζουμε τα μπισκότα σε ταψί με χαρτί ψησίματος τα αλείφουμε με το ασπράδι αυγού το οποίο το έχουμε χτυπήσει με 2 κγ νερό. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Όταν κρυώσουν γαρνίρουμε με το γλάσσο και από μισό κεράσι. Εγώ έβαλα μισό βύσσινο.
Μην ψάχνεις αλλού την επόμενη συνταγή. ΔΕΣ ΕΔΩ τις πιο νόστιμες συνταγές για μπισκοτάκια βανίλιας. Καλή σας όρεξη!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”