Συνταγές
Μια φανταστική τούρτα σκάκι που τους εντυπωσιάσει όλους και λόγω γεύσης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
ΛΕΥΚΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
110 γρ αλεύρι
90 γρ ζάχαρη
3 αυγά
5 γρ μπεικιν παουντερ
40 ml ηλιέλαιο
30 ml γάλα
1 βανίλια
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
90 γρ αλεύρι
20 γρ κακάο
90 γρ ζάχαρη
3 αυγά
5 γρ μπεικιν παουντερ
40 ml ηλιέλαιο
30 ml γάλα
1 βανίλια
ΚΡΕΜΑ
1 Βαζάκι μερεντα
600 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
Μισό κουταλάκι τριμμένη κανέλα
Μισό ποτηράκι του κρασιού γάλα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε χωριστά το κάθε παντεσπάνι.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε το ηλιέλαιο το γάλα και την βανίλια, ανακατεύουμε το μπεικιν παουντερ με το αλεύρι, και το ρίχνουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά, αδειάζουμε σε αποσπώμενη φόρμα που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου μισή ώρα αναλόγως τον φούρνο, τρυπάμε με μαχαίρι και όταν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.
Στο σοκολατένιο παντεσπάνι κάνουμε την ίδια διαδικασία μόνο που μέσα στο αλεύρι κοσκινιζουμε και το κακάο.
Όταν κρυωσουν τα παντεσπάνια κόβουμε στο επάνω μέρος έναν λεπτό δίσκο από το καθένα για να τα θρυματισουμε στο μουλτι και το υπόλοιπο τα κόβουμε σε δύο δίσκους το καθένα.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τις βανίλιες να γίνει σαντιγί, ρίχνω και την μερεντα να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Αλείφω με σιρόπι το παντεσπάνι που το έχω βάλει στην φόρμα, ανάμεσα σε κάθε ένα παντεσπάνι βάζω την κρέμα και τελειώνω με κρέμα.
Βάζω την φόρμα στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθει. Χαράζω απαλά με οδοντογλυφιδα σε ρομβους και γεμίζω μια σειρά ρομβων με το σοκολατένιο θρυματισμενο παντεσπάνι και στην άλλη σειρά βάζω σαντιγί.
Ανακατεύω τα θρυματισμενα παντεσπάνια και τα βάζω γύρω γύρω στην τούρτα.
Νόστιμη συνταγή από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”