Συνταγές
Μια τούρτα γεμάτη έρωτα και αγάπη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
1 κούπα (δοσομετρητή) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κγ.μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι (στη μύτη ενός κουταλιού)
2 αυγά
1/2 κούπα Βιτάμ soft
1/2 κούπα ζάχαρη
Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί για 3′ – 4′ στη δυνατή ταχύτητα. Εγώ πρόσθεσα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (1κσ. ή τόσο όσο θέλουμε).
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο ( σε φόρμα καρδιά 22 εκ.) και ψήνουμε στους 170 βαθμούς 35′ – 40′.Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά
στη συνέχεια το κόβουμε σε δύο παντεσπάνια.
Για το σιρόπιασμα στα παντεσπάνια:
Ζέσταινουμε ελαφρά μερικές κουταλιές μαρμελάδα φράουλα μ’ ένα κουταλάκι κονιάκ, βαζουμε σπιτικό λικέρ φράουλα που δίνει άλλη γεύση!
Για την κρέμα:
200 ml κρέμα γάλακτος με 3 κσ. άχνη, 1 βανίλια.
Χτυπάμε σε σαντιγύ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
Για την επικάλυψη:
1 κουτάκι morfat
1 ζαχαρούχο
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Χτυπάμε για λίγα λεπτά τη morfat και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Βάζουμε στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση:
Βάζουμε σε πιατέλα το ένα παντεσπάνι, αλείφουμε με μαρμελάδα, στη συνέχεια βάζουμε τη σαντιγύ (με την κρέμα γάλακτος), πασπάλισα με λίγη τριμμένη κουβερτούρα (προεραιτικά), ή τρούφα ή ακόμα και ξηρούς καρπούς αφού τους καβουρδίσουμε μπορούμε να βάλουμε, ότι μας αρέσει
Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, μαρμελάδα και από πάνω και στα πλαϊνά απλώνουμε την επικάλυψη, (αφού προσθέσω το χρώμα που θέλω), κρατώντας λίγη για τον στολισμό της τούρτας.
Βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες και στο τέλος στολίζουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ αφού τη χρωματίσουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.