Συνταγές
Συνταγή για πανεύκολα, αφράτα, ατομικά μαφινς με πετιμέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Της Χρυσας τα καμώματα”.
Υλικά
1 και 1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πετιμέζι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 σφηνάκι ουζο (προαιρετικά)
500 γρ. αλεύρι κόκκινο (φαρίνα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα ανακατεύουμε καλά, έπειτα παίρνουμε το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε τη σόδα πάνω από το μπολ γιατί αφρίζει , το αδειάζουμε όλο και ανακατεύουμε καλά, , προσθέτουμε το αλεύρι και με μια μαριζ ενσωματώνουμε καλά τα υλικά μας.
Το μείγμα μας βγαίνει λίγο σφιχτό (όχι πολύ) και το αδειάζουμε σε μικρά φορμακια
(εγώ χρησιμοποίησα φορμακια σιλικόνης) με ένα κουτάλι της σούπας.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 15 – 20 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από “Της Χρυσας τα καμώματα”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραία μαφινς αφράτα και λαχταριστά – γεμιστά με μερέντα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 Φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ γάλα
1 φλ ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλ ελαιολαδο
2 βανιλιες
2 κ.σ κακάο άγλυκο
Μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα τη ζάχαρη τα αυγα τις βανίλιες και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε μια κουταλιά απο το μείγμα του κέικ σε 18 θήκες για μαφιν αφού έχουμε βάλει τις χάρτινες θήκες ψησιματος βάζουμε απο πάνω απο μια κουταλιά μερέντα και ξανά απο το μείγμα του κέικ για να κλείσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμους για 20-25 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.