Συνταγές
Εξαιρετικό γλυκό καλοφτιαγμένο και σίγουρα πολύ νόστιμο – παραδοσιακή Μαεριά από την Κω!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 ποτήρια του νερού, νερό
250 γρ. ζάχαρη
1 κούπα κορν φλάουρ
Λίγες σταγόνες ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κορν φλάουρ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα, περίπου 15′ με 20′.
Μετά αδειάζουμε σ’ ένα πυρέξ ή ταψάκι κι όσο είναι ζεστή ακόμα πασπαλίζουμε με κανελίτσα και τριμμένο καρυδάκι!
Με τόσο απλά υλικά, οι παλιές νοικοκυρές έκαναν θαύματα!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις κάνει όρεξη;
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πάρα πολύ γευστικό αλλά και εύκολο γλυκό μασκαρπόνε
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
4 αυγά,125 γρ ζάχαρη,200 ml γάλα φρέσκο,200 ml σπορελαιο,280 γρ αλεύρι Φαριναπ,μισό φακ.μπεικι.1 βανίλια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 2 λεπτά!Ρίχνουμε το γάλα και το σπορελαιο χτυπάμε 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και τα υπόλοιπα υλικά τα ρίχνουμε σιγα-σιγα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μαριζ χωρίς να βγάλουμε τον αέρα
Λαδωνουμε το ταψι η πυρέξ ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 200 β.προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 30 λεπτά! Όταν το βγάζουμε το σιροπιαζουμε με 1 ποτήρι γάλα
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε 400 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες με 2 κ.σ.γεματες ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.