Συνταγές
Μία παναλαφρη ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ, στυλ κέικ με φρέσκα ζουμερά γευστικότατα κεράσια για να την απολαύσετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
… και σίγουρα θα γίνει το mast του απογευματινού σάς καφέ…
ΥΛΙΚΆ
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κιλό κεράσια
1 μπεκιν παουντερ
1 βανίλια
4 αυγά
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κεράσια , αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια, και τα βάζουμε σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγιζουν.
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν.
Στη συνέχεια το σπορέλαιο, και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεκιν, και τη βανίλια, τα χτυπάμε καλά ώστε να ενσωματωθεί πλήρως και να έχουμε ένα λείο σχετικά σφιχτό μείγμα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ η ταψάκι, και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα του κέικ μέσα στο πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τα κερασιά, και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να “σταθεί” και στη συνέχεια ξεφορμαρουμε, ρίχνοντας επάνω την άχνη, κόβουμε και απολαμβάνουμε….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”