Συνταγές
Μήπως είναι τα αγαπημένα σου αλλά δεν έχεις φτιάξει ποτέ;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-2 αυγά 130γρ ζάχαρη άχνη ,250 βούτυρο αγελαδινό, 2 βανίλιες, 400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 7γρ μπεικιν παουντερ ,200γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας , 300γρ κουβερτούρα γάλακτος 20-30γρ σπορέλαιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα αυγά την ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο βάζουμε τις βανίλιες το βούτυρο και τέλος θα βάλουμε το αλεύρι με το μπεικιν αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί βάζουμε σε κόρνερ και σε ταψί με λαδόκολλα κάνουμε σχέδια με μύτη 12-13αρα ψήνουμε 10-15 λεπτά αντιστάσεις η αέρα στους 180 βαθμούς. Μόλις κρυώσουν βάζουμε μαρμελάδα και ενώνουμε μεταξύ τους.
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το σπορέλαιο και βουτάμε μέχρι την μέση τα μπισκότα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε !!! Εγω τα εκανα με το χερι και το σχεδιο με το πιρουνι και με ενα ποτηρι τα στρογγυλα ,ειχα ενα μικρο κορνε αλλα δεν το καταφερα
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Υπέροχα κι αγαπημένα κουραμπιεδάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος πρόβειο
2 κ.γ. baking powder
1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο
25ml κονιάκ
2 αυγά
3 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι περίπου
2 πιατάκια του καφέ ζάχαρη άχνη, extra ζάχαρη για το πασπάλισμα
240 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα και ασπρισμένα/καβουρδιστούν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά. το ούζο, το κονιάκ και τις βανίλιες σταδιακά.
Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε στους 180C για 25-30 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.