Συνταγές
Τα αγαπημένα μας – τα τρώμε μέχρι να σκάσουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Χριστίνα Χαραλαμπίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω σε μια λεκανιτσα 1 μικρό ποτηράκι του Ελληνικού καφε νεράκι,μετά 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,ανακατευω,έπειτα δύο αυγά και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Ανακατευω και Ρίχνω αλεύρι για όλες τις χρησεις μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολαει.
Την αφήνω να ξεκουραστεί μια ώρα και ανοίγω φύλλο πολύ λεπτό και με ένα ποτήρι από πάνω κόβω κυκλακια.
Γεμιζω με φέτα ανακατεμένη με αυγο.Βραζω σε αλατισμένο νερό 3 με 5 λεπτά.Βγαζω με τρυπητή κουτάλα.
Και Ρίχνω αγελαδινό βούτυρο λιωμένο στο σερβιρισμα(εγώ έβαλα λουρπακ)
Μπορούν να γίνουν και με γέμιση κιμά η ότι άλλο προτιμάει ο καθένας.
Η Συνταγή είναι από Χριστίνα Χαραλαμπίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Γίνονται πολύ ωραία τα πιροσκί με φέτα και γκούντα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Θωμη Μπαλτσαβια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
½ ποτήρι χλιαρό νερό
½ ποτήρι χλιαρό γάλα
1 ½ κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο
1 αυγό
750 γραμμάρια αλεύρι (περίπου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τη ζύμη η οποία θα κολλαει και αυτό είναι το φυσιολογικό.
Την αφήνουμε να διπλασιαστεί. Ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο, γεμίζουμε με τα τυριά μου, τυλίγουμε έχοντας διπλώσει τα πλαϊνά, και στο τέλος κολλάμε με νεράκι.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι λίγα λεπτά την κάθε πλευρά να ροδισει και βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Γεμιζουμε ΜΕ Ο,ΤΙ θελουμε .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Θωμη Μπαλτσαβια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”