Συνταγές
Λουκουμαδάκια με μέλι και μερέντα για μα γλυκαθούμε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300 ml νερό χλιαρό
300 γρ περίπου φαρίνα κόκκινη
1 φακ μαγιά!
1 κ.σ μέλι
1 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά και το μέλι και ανακατέυουμε να διαλυθεί καλά Μετά προσθέτουμε το αλάτι και το αλέυρι σιγά σιγά
ανακατέυουμε να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός
Αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη 30 λεπτά
Τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο και έριξα επάνω στα μισά μέλι και στα υπόλοιπα μερεντα για να καλύψω όλα τα γούστα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αριστουργηματική συνταγή – μια πεντανόστιμη νηστίσιμη κρεμούλα με μέλι – Μελοαλευριά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα :
Για το σιροπι:
400 ml νερο
120 γρ.μελι
Για την κρεμα :
200 γρ.μαργαρινη
100 γρ.αλευρι.
Τρυμενο καρυδι-κανελα-καβουρδισμενο σουσαμι για το σερβιρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρωτα βραζουμε το σιροπι για 10 λεπτα. Το αφηνουμε στην ακρη.
Σε μια κατσαρολα ανακατευουμε την μαργαρινη με το αλευρι σε χαμηλη φωτια για 10 με 15 λεπτα προσθετουμε σιγα σιγα και ανακατευωντας συνεχεια το σιροπι .
Δενουμε την κρεμουλα μας.Κατεωαζουμε απο την φωτια ,αφηνουμε για 10 λεπτα και σερβιρουμε σε μπολακια με καρυδι-καβελα-σουσαμι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”