Συνταγές
Καλοκαιρινό νόστιμο λαδερό φαγητό φασολάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φασολάκια
Λάδι στη κατσαρόλα
2 ξερά κρεμμύδια σέ φέτες λίγο αλάτι και τα αχνιζω
Εκτέλεση
Ρίχνουμε και τα φασολάκια με τον άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι ντομάτα δίκια μου
Και νεράκι ζεστό να τα σκεπάζει
Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 20 λεπτά
Ανοίγουμε το καπάκι και βράζουμε άλλα 10 λεπτά να μείνει το φαγητό με το λαδακι του.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τέλειο αγαπημένο λαδερό φαγητό – γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι και μυρωδικά
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
7 πιπεριές χρωματιστές
2 ξερά κρεμμύδια
1 κούπα πλιγούρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 καροτο
1 κολοκύθι για τη γέμιση
2 ντομάτες χωρίς τη φλούδα για τη γεμιση
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε φετες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Κόβουμε καπάκι και αφαιρούμε τους σπόρους.
Φτιάχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε στο μούλτι/ μπλέντερ τις δυο ντομάτες. Προσθέτουμε το καροτο, το κολοκύθι, τα κρεμμύδια και τ’ αλέθουμε.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το πλιγούρι.Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, μπαχαρι και ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4. Βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ μέσα και τις πατατουλες τις οποίες αλατοπιπερώνουμε. Τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι για τις πατάτες και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.